Само 7 са заразените с вируса през август

virus 3d illustration

Ситуацията с разпространението на коронавируса в общината в последно време значително се подобрява. С Ковид-19 през целия месец август са  диагностицирани само 7 души.
Общо от началото на извънредното положение през март до края на изминалия месец по официални данни с вируса са били заразени 272 души.  Излекувани са 214 човека. Девет души са починали.
Тенденцията е благоприятна. Основната част от диагностицираните – 180 души, са през юни. След това постепенно ситуацията значително се подобрява благодарение на масовото тестване, установяването на огнищата на зараза, допълнителните противоепидемични мерки в Седми квартал и др. Така лицата с положителен PCR през юли вече са доста по-малко – 81, което е по-малко от половината, в сравнение със статистиката за юни.
Към 31 август т. нар. активни лица са 49, при 65 в края на юли. В болница сега се лекуват 14 души. През август един човек с коронавирус е починал.
Рязко са намалели хората, поставени под карантина. В началото на август те са били 43, а в края – едва 6.
Междувременно правителството реши извънредната епидемична обстановка, обявена заради Ковид-19 след приключване на извънредното положение, да се удължи с още един месец – до края на септември.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*