Баскетбол, Новини, Спорт

Сашо Груев: Сибиу е точното място за мен

Александър Груев

Бившият капитан на БК „Рилски спортист” Александър Груев даде първото си интервю като играч на румънския елитен „Сибиу”. Преди няколко дни тимът от северната ни съседка бе домакин на силен международен турнир, в който участваха съставите на „Питещ”, ЧСМ /Букурещ/ и „Етоал дьо Сахел” /Тунис/. „Сибиу” постигна две победи и една загуба /от ЧСМ/, като завърши на второ място в надпреварата.
Груев бе на висота във всичките три мача на своя отбор и заслужено получи похвали от съотборниците си и от местната публика.

– Сашо, какво е мнението ти за представянето на „Сибиу” в турнира?
– Надявам се, че състезанието е било интересно за феновете. Играхме доста добре и в трите срещи. Съжалявам само, че загубихме втория мач по доста нелеп начин. Определено можехме да спечелим турнира, но по-важното е, че вървим в правилна посока и играта ни се подобрява с всеки извинал ден.
– Върху какво още трябва да поработите до края на подготовката?
– Това е въпрос към старши треньора, той знае какво трябва да се прави и как да се подобри. Ние вършим това, което ръководството иска от нас – работим, за да се развиваме в правилната посока.
– Как се чувствате в Сибиу, знаехте ли нещо за румънския баскетбол преди да дойдете тук?
– Сибиу е град, в който баскетболът бележи бум през последните години. Харесва ми атмосферата в отбора и, разбира се, горещите местни привърженици. Имам приятели, които са играли в Румъния. Те ми казаха добри неща за първенството и реших да се впусна в новото предизвикателство. Определено не съжалявам за това.
– Първите официални мачове на отбора ще бъдат за Купата на Румъния. Вие сте в една група с „Крайова”, „Тимба” /Тимишоара/ и „Констанца”…
– Това са сравнително неизвестни съперници, но ние няма да подценяваме нито един от тях. Ще ги проучим внимателно, за да не се получи някоя неприятна изненада. Сега предстои да изиграем няколко приятелски срещи в Австрия, а когато се върнем от там, със сигурност ще бъдем готови за този турнир.

/Из интервю в румънската преса/

Leave a Reply