Новини, Спорт

Сашо Груев си уреди трансфер в Иран

Александър Груев най-после постигна мечтата си да заиграе в чужбина

Доскорошният капитан на „Рилски спортист” Александър Груев ще продължи кариерата си в Иран. Плеймейкърът е получил много добра оферта от местния „Мели Хафари” /Ахваз/ и вече отпътува за азиатската страна.
Новият отбор на Груев е завършил на 10-о място в миналото първенство, а през този сезон целта е влизане сред първите четири. Иранският шампионат вече стартира, „Мели Хафари” има актив от една победа и една загуба.
Любопитното е, че съотборник на Груев ще бъде най-добрият ирански състезател – Хамед Хадади. Центърът игра в последните години в „Мемфис Гризлис”, като миналия сезон има 34 мача в Националната баскетболна асоциация.
Сашо Груев в продължение на 8 години носеше фланелката на „Рилецо”. Той бързо се превърна в любимец на феновете, а победните точки, които плеймейкърът реализира в не един и два мача, завинаги ще топлят сърцата на запалянковците.
Софиянецът за последно се подвизаваше в „Левски”, но имаше уговорка със „сините”, че при добро предложение ще отпътува за чужбина. Както и стана.

Leave a Reply