Баскетбол, Новини, Спорт

Сашо Груев ще играе в Румъния

“Атлети в действие” в Чикаго

Бившият капитан на БК „Рилски спортист” Александър Груев ще играе в Румъния наесен. След като смени цели четири отбора през последния сезон – „Левски”, „Мели Хафари” /Иран/, словенския „Лашко” и грузинския „Динамо” /Тбилиси/, плеймейкърът подписа с елитния румънски тим „Сибиу”.
През миналия шампионат съставът от едноименния 160-хиляден град завърши на не особено престижната 10-а позиция с актив от 13 победи и 15 загуби. За новия сезон обаче амбициите на клуба са сериозни – влизане в плейофната фаза на първенството.
„Българинът е качествен играч с голям опит. Точно такъв тип състезател търсехме и се радваме, че Груев ще е част от новия ни проект”, заявиха от ръководството на „Сибиу”.
Сашо трябва да се присъедини към новия си отбор на 1 август. В момента 28-годишният баскетболист е в САЩ, където е на турне с формацията „Атлети в действие”. Любопитното е, че в същия тим е и дългогодишният съотборник на Груев в „Рилски спортист” Станислав Ваклинов. В Страната на неограничените възможности „атлетите” ще изиграят няколко качествени контроли срещу местни състави.

Васил Василев

Leave a Reply