Новини, Туризъм

Сватбена фотосесия на Мусала навръх Съединението

За любовта не съществуват граници – това доказаха още веднъж Велина и Тома Тулеви от Асеновград, които си направиха следсватбена фотосесия на Покрива на Балканите – връх Мусала /2925 м н. в./. Двойката е обвързана официално от миналия юли, а любовта на двамата към необятния планински простор и свободолюбивия им и родолюбив дух ги довеждат на рилския първенец. Датата също едва ли е избрана случайно – 6 септември 2017 г. или точно 132 години след Съединението на Княжество България и Източна Румелия.
Специално за фотосесията Тома, който е търговец на зеленчуци от Асеновград, и неговата съпруга – красивият модел Велина, си бяха взели сватбените облекла – класически тъмносин костюм с бяла риза, папионка, излъскани до блясък обувки и приказна бяла рокля с дълъг воал.
Свидетели на събитието и оригиналните снимки станаха десетки туристи. Неомъжените дами дори позираха за няколко кадъра в очакване на булчинския букет. В обхвата на обектива на пловдивския фотограф Андро Дюлгерян попаднаха и щеките на младоженците, както и техни велосипеди /Тома е запален по планинското колоездене/.
Припомняме, че през миналата година на Мусала на самия Празник на Рила – 6 август, младеж от Казанлък предложи брак на любимата си на колене и с червена роза в ръка.
Дай Боже любовта и доброто винаги да надделяват и да вземат връх в сърцата и душите на хората по света.

Делян Василев
Снимки: Андро Дюлгерян

Leave a Reply