Култура, Новини

„Светлина” огря галерия „Бисера”

Празнична феерия и много топлота поднесе на своите приятели и почитатели стопанката на галерия „Бисера” Ралица Кенанова в студената вечер на 17 декември. Залата огряха красиви осветителни тела, произведения на известни художници, с които семейство Кенанови работи от години – Данаил Кондиков, Ралица Попова и Николай Табаков.
„Харесаха ми техните произведения – лампите дават топлина, създават уют. В основата на изработката им е хартията, като са вплетени разнообразни мотиви, често и чрез природни материали – листа, цветя… Няма еднакви. Всяка е произведение на изкуството”, сподели Ралица.
А съпругът й Лъчезар Кенанов добави: „Приятели, добре дошли! Няма да има официално откриване. Потопете се в обстановката и се почерпете с чаша вино!”
Много бяха гостите тази вечер, посветена на откриването на изложба под надслов „Светлина” – приятели на семейството, ценители на изобразителното и приложното изкуство. Сред тях бе и кметът Владимир Георгиев.
Всички се любуваха на подновената експозиция и на приказната предновогодишна призрачна и празнична светлина, осигурявана от оригиналните осветителни тела. Допълнителен щрих в уютната обстановка внесе и пламтящият огън в центъра на подредената с напитки маса.

Евгения Попова

Leave a Reply