Зимни спортове, Новини, Спорт

Световната купа по биатлон стартира по план, лятното световно – под въпрос

Новият сезон на състезанията за Световната купа по биатлон ще стартира на 28-29 ноември във финландския зимен център Контиолахти. Това стана ясно след като Международната федерация по биатлон публикува календара. До Нова година ще се състоят общо четири кръга за Световната купа, а последният старт ще бъде в норвежката столица Осло през март догодина.
“Проблемите с коронавируса са огромни, но сме длъжни да гледаме в бъдещето и да се надяваме на по-добри дни. Подготвяме се за новия сезон и ще направим всичко по силите си биатлонистите и почитателите ни да имат всички условия на безопасност”, заяви генералният секретар на Международната федерация по биатлон Никлас Карлсон.
Окончателното решение за провеждането на лятното световно първенство по биатлон пък, планирано за дните от 20 до 23 август в Руполдинг (Германия), ще бъде взето през май, допълниха от федерацията.
Нашата голяма надежда Красимир Анев ще положи максимални усилия за челни класирания през сезона. Както е известно, Краси стана европейски шампион на 20 км в Беларус през миналата година, а впоследствие на няколко пъти влезе сред първите 20 състезатели в стартовете за Световната купа.

Leave a Reply