Новини, Шарен свят

Свършиха се лампите за уличното осветление, нов договор ще се сключва

През тази година не са подменяни изгорели крушки на уличното осветление, тъй като наличните количества в склада са изчерпани, заявиха на 27 септември от общинската администрация. Както стана ясно още, изтекъл е и срокът на досегашния договор с доставчика.
Въпреки това, по уверения от общинарите, се прави всичко възможно около учрежденията с обществена значимост да има постоянно осветление през тъмната част на денонощието.
Сега около 7000 лампи се включват всяка вечер в системата на уличното осветление на общината. От 2000 г. отговорността за поддръжката на това осветление е на Общината. Според справките годишно за осветление по улиците данъкоплатците дават към 400-450 хил. лв. При отново нарасналата цена на тока от м. юли т. г. с около 14 % се очаква стойността на уличното осветление да се увеличи годишно с 50 до 100 бона.
Специалисти от Общината правят проверка в момента за вероятни загуби, тъй като е констатирана по-голяма консумация на електричество през последния месец.
Както увери зам.-кметът Радослав Стойчев, за началото на 2013 г. е предвидена процедура за сключване на договор за по-дългосрочна доставка на необходимите за уличното осветление в общината материали.

Евгения Попова

Leave a Reply