Сградите на Общината, Полицията и ОУ „Митр. Авкс. Велешки” бяха обновени

Две административни сгради и едно училище, изцяло обновени, радват отскоро жителите на Самоков и гостите в централната част на града ни. Санирани, с подменена дограма и други подобрения са сградите на Общината, полицията и ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”.
Те са били включени в проект „Повишаване на енергийната ефективност” по Оперативна програма „Региони в растеж” /2014-2020 г./. Стойността на проекта е 4 180 968 лв., като съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие възлиза на 3 531 427 лв., 623 201 лв. са национално финансиране, а собственият принос на Общината е на стойност 26 289 лв.
Работата по проекта бе отчетена на заключителна пресконференция на 31 октомври в залата на петия етаж в сградата на Общината от ръководителя на екипа арх. Надежда Клинчева, гл. архитект на Общината. Арх. Клинчева разказа за направените във всяка сграда подобрения. Дейността е приключила в определения срок: 2 ноември 2016 г. – 2 ноември 2018 г. Изказана бе благодарност на екипа, на партньорите и на изпълнителите на проекта, както и на други служители, оказали съдействие.
Кметът Владимир Георгиев изтъкна, че са положени огромни усилия за обновяването на големи сгради, в които същевременно работата не е спирала /с изключение на училището, но тогава, през лятото, учениците са били във ваканция/. Във всички сгради е направено и по нещо допълнително, включително изграждането на подходяща среда за достъп на хора с увреждания, ремонтиране на санитарните възли и др.
Началникът на Районното управление на полицията гл. инспектор Васил Попов подчерта доброто взаимодействие в процеса на цялостната дейност и благодари на екипа и изпълнителите. Заслуга за добре свършената работа има и Областната дирекция на МВР.
В училището пък самите учители са помагали при боядисването на класните стаи, поставянето на окачени тавани и др.
В екипа по проекта са участвали зам.-кметът Сия Шехтанова, директорът на дирекция в Общината инж. Евелина Перфанова и др. На пресконференцията присъства и Люба Кленова, зам.-кмет на общината.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*