Новини, Образование

Севдалина Костова и Полина Пейчинова – най-добри сервитьор и барман в Гимназията по туризъм

Полина Пейчинова

В петък, на 20 февруари, в Професионалната гимназия по туризъм се проведе вътрешноучилищно състезание за сервитьори и бармани. На конкурса се явиха общо 13 ученика. Те показаха, че са професионално подготвени от преподавателките Мариана Бакрачева и Елена Сердарева.
В крайна сметка със званието „Най-добър сервитьор” се отличи Севдалина Костова от 12-а клас. Именно Севдалина бе победителка и през миналата година. Участниците в нейната категория трябваше да заредят маса по предварително уточнено 4-степенно меню – студено и топло предястие, основно ястие и десерт, а след това и да отсервират.
Полина Пейчинова от 10-а клас пък бе определена за най-добра барманка. Тя, както и останалите кандидати за този приз, приготви два коктейла – алкохолен и безалкохолен, като журито оценяваше вкусовите качества на напитките, времето за приготвяне и пр. Чаровната девойка впечатли не само журито, но и миналогодишния победител Георги Спасов.
Талантливите ученици бяха оценявани от жури в състав: учителката Елена Сердарева, управителката на ресторант „Тропикана” Мария Георгиева и Красимир Йонков, барман в хотел „Еуфория” в Боровец.
С. Костова и П. Пейчинова ще представят Гимназията по туризъм на регионалното състезание във Велинград на 13 и 14 март.

Leave a Reply