Крими, Новини

Седем крадци се озоваха в ареста

Извършителите на четири кражби в Самоков през последните дни – общо 7 души, са били задържани в Районното управление на полицията.
Трима са задържани за кражбата от Държавното горско стопанство, за която съобщихме в миналия брой. Тогава първоначално бе заловен един от нападателите. При по-нататъшното издирване са задържани и двамата негови съучастници. Двама от участниците в групата са с прокурорска мярка “Задържане под стража” за срок от 72 часа.
През нощта на 9 срещу 10 януари са задържани и трима души, направили опит за взломна кражба от къща на ул. “Наум Хаджимладенов”. И тримата се оказали криминално проявени, единият от тях дори имал две присъди.
Крадците са хванати на местопрестъплението благодарение на съдействието на бдителни граждани. Началникът на РУП главен инспектор Мирослав Духалов използва случая да им благодари и изрази надежда, че подобно сътрудничество има бъдеще.
Разкрит е и извършител на две кражби на акумулатори от автомобили в Самоков. По случая е работила специална група с ръководител началника на полицейския участък в ромския Седми квартал Филип Благоев. Групата е била сформирана след като по време на коледните и новогодишните празници станаха няколко кражби на акумулатори от автомобили в града.
Както сподели г-н Духалов, след проучване и издирване са били набелязани няколко вероятни извършители на тези посегателства. На 10 януари е получено съобщение от жител на Самоков, че в кв. “Възраждане” през нощта на 7 срещу 8 януари е отмъкнат акумулаторът от автомобила му. След проверка на заподозрените се оказало, че именно един от тях е извършител на тази кражба. Допълнителното разследване пък установило, че същият мъж – криминално проявен, е задигнал преди това – на 2 срещу 3 януари, акумулатора на лек автомобил, паркиран на ул. “Житна чаршия” в града ни.
Откраднатите вещи са иззети. По случая се води наказателно производство, уточниха от полицията.

Leave a Reply