Новини, Шарен свят

Седем млади висшисти започнаха работа в Общината

По програма „Младежка заетост” в Общината са кандидатствали за работа 10 младежи до 29 години, завършили висше образование и без трудов стаж по специалността си. В четвъртък, на 19 октомври, одобрените 7 от тях бяха посрещнати от кмета Владимир Георгиев, който ги поздрави и им представи заместник-кметовете, директорите на дирекции и други отговорни служители в администрацията. От своя страна самите младежи се представиха, като изтъкнаха и специалността си.
Градоначалникът очерта основните проблеми и задачи пред Общината. Той обърна внимание на усилията да се привличат млади хора и макар че програмата е за 9 месеца, изрази увереност, че както и в подобни случаи в предишни години, всички нови служители ще придобият опит и по всяка вероятност поне част от тях ще продължат да работят в Общината. Георгиев обеща и да съдейства за увеличаване на възнагражденията на общинските служители, защото местната власт има нужда от добри специалисти. „Питайте, интересувайте се, за да разберете как се работи. Ние ви посрещаме с нетърпение и вярваме, че ще имате полза и ще придобиете опит”, заключи кметът и пожела успех на младите хора.
На среща със секретаря на Общината Ангелина Вангелова и гл. експерт Валентина Манчева пък бе уточнено всеки от младите специалисти къде точно ще работи и кой ще му бъде наставник.

Евгения Попова

Leave a Reply