Седмица на българщината в ОУ „Васил Левски” в Ярлово

Колективът на ОУ „Васил Левски” в Ярлово посрещна Великденските празници със Седмица на българщината.
Старт на проявите с песни и рецитации в празнично украсената стая дадоха  малчуганите от подготвителната група. Ден по-късно учениците се запознаха с традиционното честване на Лазаровден, Цветница и Великден. Самите те разказаха как в семействата им се спазват тези хубави традиции.
Великденските яйца учениците от началния курс боядисаха с голямо въображение. Впоследствие децата дариха своите творения на обитателите на Дома за възрастни хора в съседното село Ковачевци, където зарадваха присъстващите и с празнична програма. Младите хора от прогимназията пък оцветиха голямо яйце от стиропор, което стана част от великденската украса на Самоков.

В последния учебен ден от Страстната седмица и ярловската Седмица на българщината – Велики четвъртък, ученици и участници в местната фолклорна група „Ярловска китка” се изявиха с букет от родолюбиви песни. Присъстващите се хванаха и на общо хоро, като така пожелаха на всички светли празници.
Младите хора честваха и Световния ден на Земята. Сега те продължават активно да събират пластмасови капачки в рамките на националната кампания „Капачки за бъдеще”. Както е известно, с получените срещу тях средства се закупуват кувьози за отглеждане на бебета.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*