Новини, Образование

Седмокласничката Габриела Стоянова: “Обичам да рисувам и да танцувам, изработвам бижута…”

Зоя Станкова и Габриела Стоянова

Седмокласничката от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” Габриела Стоянова бе поредният гост на клуб „Събеседник по желание” към Младежкия дом в понеделник, на 13 октомври. Момичето, което има много грамоти и награди от олимпиади, спортни състезания и конкурси за красота, любезно отговори на въпросите на водещата Зоя Станкова.
„Много обичам да рисувам, а в момента дори изработвам и бижута. Като цяло предпочитам заниманията с други деца пред компютрите. Това лято бях при баба в село Ресен, Великотърновско. Там се включих в летните инициативи на местното читалище – интервюирахме жителите на селото, рисувахме, писахме стихотворения… 30-40 деца се забавлявахме заедно, а накрая получихме и удостоверение”, сподели впечатленията си за отминалата лятна ваканция Габи.
Тя разкри още, че участва активно в сатирично студио при преподавателката Павлова, в кръжок за билки и здравеопазване, в клубовете по приложно изкуство „Арт палитра” и хип-хоп танци към Младежкия дом…
За да подкрепят чаровното девойче тук бяха нейни съученици, приятели от клубовете, в които членува, както и класната й ръководителка Елена Ангелова.
Г. Стоянова разкри пред присъстващите, че нейното семейство е задружно и вкъщи споделя както радостните моменти от всекидневието, така и болките си. „Когато спечелих първия си конкурс, разбрах, че има и злобни хора. Мои приятели говореха зад гърба ми обидни думи и останах изключително разочарована от това”, довери с горчивина младата гостенка. Белег за семейното щастие бе присъствието в залата на баща й, 8-годишната й сестричка и баба й.
В края на разговори Габриела уточни от какво още се нуждаят самоковските младежи: „Трябва да има повече занимания за подрастващите, включително и спортни мероприятия”. Тя очерта и областите, в които има желание да развие познанията си – българският език и литературата.
Приятелите на Габи от групата по хип-хоп танци я поздравиха с няколко изпълнения, в едно от които се включи и самата тя. Ивелина Славева пък демонстрира вокалните си умения с музикални поздрави към Габи и публиката.
След програмата другарите на Габи я наобиколиха и я отрупаха с подаръци, сред които се открояваше голямо цвете. Може би най-хубавият подарък за Габриела обаче бяха прекрасните думи, с които се обърнаха към нея приятелите й. Седмокласничката едва успя да сдържи сълзите си и им благодари от сърце. От своя страна усмихнатото момиче връчи свои изделия – бижута на класната си ръководителка г-жа Ангелова, на водещата Зоя Станкова и на приятелката си Ивелина Славева.
За музикалното оформление на този малък празник пък се погрижи ди джей Христо Дудин.

Делян Василев

Габриела Стоянова /с букета/ сред участници в срещата

Leave a Reply