Сезонът започна с концерт, независимо от пандемията

Снимка: Пламен Лобутов

След многомесечна пауза салонът на читалище-паметник „Отец Паисий“ се изпълни със зажадняла за културни прояви и духовен живот публика. С концерт на старата градска и шлагерна песен бе открит на 9 октомври новият културен сезон.
Много ръкопляскания, овации и възгласи „Браво!“ заслужиха гостите от Пазарджик /вокална група „Георги Шаранков“/ и от гр. Елин Пелин.
Изявиха се и много читалищни състави – смесеният хор „Рилска песен“ с диригент Борис Георгиев и корепетитор Мила Наумова, дамската вокална група „Самокови“ с ръководител Иван Машов, вокално-инструменталният състав „Лунни лъчи“ със солисти Ирина Атанасова и Цветан Ангелов, който е и ръководител на състава, група „Дилижанс“ с ръководител Димчо Тосков и солисти Надя Миткова, Любослава Кьосева и Николай Тосков.
Допълнителна жизнерадост внесоха изпълненията на младите естрадни певци Даниел Деянов и Ани Методиева. Впечатляващ финал на двучасовата изява пък сложиха кръшните и красиви танцьорки от фолклорния ансамбъл „Самоков“ с художествен ръководител Борислав Искрев.
На практика концертът се превърна в минивариант на успешния фестивал на старата градска песен, който читалището трябваше да организира през тази есен за девета поредна година, но заради пандемията традиционният форум бе отложен.
В началото на концерта председателят на читалището Стоян Пашов изтъкна удовлетворението си, че въпреки всичко културният сезон започва, и изрази надеждата си, че той да бъде плодотворен. На познатата висота като водеща бе Ралица Стоянова, която подчерта, че „музиката на един народ е не само неговата история, но и душевната му изповед“. Заради мерките срещу вируса свободен достъп имаше само до половината от местата в читалищния салон, но благодарната публика посрещна и изпрати с аплодисменти всички участници.

Тодор Попов

Снимка: Пламен Лобутов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*