Селекцията в “Рилски” ясна до 15 август

Росен Барчовски

Селекцията в баскетболния “Рилски спортист” трябва да е готова в първата половина на август. На това мнение е треньорът Росен Барчовски. 52-годишният специалист изрази надежда, че съставът ще бъде добре окомплектован и всеки ще се съобразява с него през новия сезон.
“Рилски” ще участва в Националната баскетболна лига, в борбата за Купата на България и в турнира “Еврочалъндж”, който заменя Балканската лига.
Заради сгъстения цикъл треньорският щаб ще трябва да подготви качествен и боеспособен състав. Още повече, че клубът ни вече бе напуснат от четиримата американци Тери Смит, Бракстън Дюпри, Анджело Калояро и Тони Гуджино, плюс национала Бранко Миркович. Положението с другия национал – Христо Захариев, пък остава висящо. Младокът изчаква оферти и все още не е дал отговор на управата на “Рилски” дали ще носи синия екип и наесен.
“Напуснаха ни доста състезатели и на практика трябва да сглобяваме нов отбор. Най-много съжалявам за това, че не можахме да задържим Бранко Миркович, но просто условията, които му предложиха от Минск, бяха зашеметяващи”, сподели с тъга Барчовски.
Договори с носителя на требъл от бронзови медали през последния сезон към настоящия момент имат само юношите Станислав Ваклинов, Любомир Киров, Дарин Иванов и Красимир Георгиев. В отбора остават и съвсем “зелените” Димитър Вардаров и Александър Герин.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*