Баскетбол, Новини, Спорт

Семинар събра 84 млади съдии в “Арена Самоков”

“Арена Самоков” е домакин на поредното издание на международния семинар за обучение и тренировки на млади съдии CAN DO BASKETBALL. Форумът е организиран със съдействието на Българската федерация по баскетбол, домакините от БК “Рилски спортист” и ръководството на Балканската лига. Този път арбитрите ръководиха две финални първенства – за кадети и кадетки.
Собственикът на семинара Алън Ричардсън и директорът Шай Щрикс заедно с целия екип инструктори от ФИБА и Евролигата бяха подготвили голям брой лекции, мачове и практически курсове.
Общо 84 кандидати от 28 страни вземат участие в занятията, четирима от тях са българи – Николай Цинцарски, Мартин Хорозов, Илиян Желев и Петър Петров.
От откриването на семинара през 1993 г. досега 150 съдии от 38 държави, които са посетили CAN DO BASKETBALL, са станали международни съдии на ФИБА и някои от тях и в момента са водещи фигури в европейското съдийство.
Голяма подкрепа за реализирането на семинара са оказали президентът на Федерацията по баскетбол Георги Глушков, спортният директор на Балканската лига Шай Щрикс, шефовете на БК “Рилски спортист” инж. Петър Георгиев и Борислав Чилингиров и др.

Leave a Reply