Култура, Новини

„Септима” посрещна Великден с нов репертоар

SeptimaДоста време дамите от „Септима” със своя ръководител Михаил Янков готвеха концерта, който изнесоха на 29 април, в навечерието на Великденските празници, в камерната зала на читалище-паметник „Отец Паисий”. Със своите най-нови разнообразни песни в репертоара Ема, Дора, Латинка, Руска, Катя и Таня поздравиха всички именници и присъстващите с християнския празник. Достойно се представи и новото попълнение Елена Иванова.

Слушателите чуха най-напред ангелското гласче на малката Маргаритка Бочева, която може би ще поеме по стъпките на участничките в състава, защото пее много хубаво, чисто и вълнуващо.

След „Молитва” последваха няколко песни от сборника „от Тимок до Вит” на проф. Васил Стоин /известно е, че нашият съгражданин е събрал с апостолски труд хиляди песни от цяла България/.

Сред посетителите бе и известната самоковска оперна певица Росица Тренкова. Дамите я поздравиха с песни, които тя е изпълнявала по наши и чужди сцени.

Преди години в самоковската гимназия е преподавал Иван Златарев. Негови аранжименти на самоковски творби също бяха изпълнени от „Септима”.

Представени бяха и песни от проф. Льондев, Филип Кутев, песни на Ив Монтан, Леа Иванова и др. Накрая прозвуча „Гуантанамера”, която вече 40 години шества по света. Китарата на Сашо Дамянов и акордеонът на Янков допълниха мелодиите с красиви извивки и интерпретации.

Димитрина Божилова

Leave a Reply