Зимни спортове, Новини, Политика, Спорт

Сесия по ски спорта ще се състои може би

По следите на публикуваното

Отвореното писмо до Общинския съвет и кмета под надслов „Сесия по ски спорта да се състои” на почетния гражданин на Самоков проф. д-р Димитър Дражев бе прочетено на последното за годината заседание на местния парламент, състояло се на 13 декември.
Писмото бе поместено в бр. 95 на в. „Приятел” от 11 декември т. г.
На сесията на 13 декември бе съобщено, че в началото на януари 2013 г. ще се състои заседание на председателския съвет, на което ще се обсъди и реши кои теми ще се разглеждат на първите сесии през новата година. Сред тях ще се има предвид и предложението на проф. Дражев.
Ски спортът, както е известно, е с големи традиции в нашия град и района, но постиженията през последните години и десетилетия не са толкова големи. В писмото си авторът предлага на заседание на Общинския съвет по този въпрос да се поканят и представители на спортното министерство, Федерацията по ски, спортни деятели, изтъкнати състезатели, бизнесмени, директори на училища, кметове на села и др.
Проф. Дражев е бивш национал и участник в две олимпиади, треньор, преподавател, известен спортен и обществен деятел. Въпреки че живее далеч от родния край, продължава да се интересува от неговото развитие и особено от състоянието на спорта в общината.

Leave a Reply