Новини, Политика

Сесия ще има в първия ден на календарната пролет – 22 март

Следващата сесия на Общинския съвет ще се състои на 22 март.
На заседание с участието на ръководството на местния парламент, председателите на постоянни комисии и кмета Владимир Георгиев бяха уточнени и датите на следващите заседания на съвета. Те ще се състоят на 26 април и 31 май.
На заседанието бяха дискутирани и предстоящите за обсъждане проблеми. На 13 март ще се състои работна среща на комисиите за европейски проекти, стопански дейности, туристическа политика и устройство на територията и екология с Инициативния комитет, обявил се против изграждането на ново депо за отпадъци в съседство с досегашното. Срещата ще се състои по инициатива на комитета. Председателката на съвета Ирена Коцева е поканила участие да вземат всички свои колеги, независимо дали са членове на тези комисии или не.
Подобна работна среща е предвидена и за 15 април, когато ще се обсъжда изграждането на къщи от семеен тип за деца с увреждания. В това съвещание ще участват и консултанти от Агенцията за закрила на детето. Планира се те да запознаят местните управници с подробности по проекта.
Предстои и съвместно заседание на правната и бюджетната комисия във връзка с предложенията за промени в правилника за работа на Общинския съвет. Утвърден е и график за заседанията на постоянните комисии преди мартенската сесия.

Leave a Reply