Новини, Читателски

Се какво да не е!

Преди време бях започнал да водя такава рубрика, защото наистина се налагаше. Вярно, правеха се и се правят доста хубави неща в Самоков, но някак си не се изпипват достатъчно.
Сигурен съм бил винаги, че изразявам не само моето скромно мнение, а и на доста самоковци. Разбира се, никой от имащите власт не е обръщал внимание на незначителната ми особа. Естествено!
Но да минем на последния случай по смисъла на „се какво да не е!”
От няколко дена вдясно по пътя за Боровец, в края на Туристическата градина /Буфето/, преди възстановеното съоръжение самоково, цъфнаха седем разноцветни букви, високи над метър, изразяващи наименованието на нашия град. Хубаво! Това, че са изписани на литиница, не е толкова лошо – само първата и последната буква малко объркват.
Не е лошо и че просто се поддаваме на модата, която идва май от Холивуд.
Не е лошо, че изобщо е поставен такъв надпис, защото все пак това е нещо ново, атрактивно.
Лошо е, че не е на подходящо място. Такива големи надписи се поставят на видни отдалеч места, както са буквите над Холивуд – при влизане в забележителни градове, а Самоков наистина е такъв град.
На мястото, където са поставени, тези пъстри букви биха служили на преминаващи през Самоков, ако не са разбрали, че са минали през Самоков – да знаят, че са минали през Самоков /нарочно повтарям името на града ни/. Ако ги забележат… Защото освен всичко друго откъм обяд тези букви вече са в сянката на високите дървета в Туристическата градина.
Иначе добрата идея, необмислена достатъчно, не може да изпълнява истински атрактивната си функция.
Моля да бъда извинен, но наистина – се какво да не е!

Христо Христов

Leave a Reply