Сигнал от Широки дол: Контейнерите се препълват

„Здравейте, изпращам ви снимки от любимото село. Контейнерът с боклук е в това състояние всеки петък до вторник. Явно имаме нужда от още един контейнер, за което ще се погрижа. Просто споделям, защото предполагам, че не е различно от други села, но хората са се примирили. Живея в Широки дол и няма да се примиря с тези гледки.”
Това писмо изпрати във фейсбук страницата на „Приятел” нашата читателка Анджела Форстър. Потърсихме за коментар кмета на Широки дол Илия Ръкльов, който поясни:
„Запознат съм с този проблем. Подали сме молба за отпускане на повече контейнери за селото, още повече, че някои от съдовете са повредени и е нужно да подменим и тях. Отговорено ни бе обаче, че засега няма налични контейнери. Извозването на отпадъците се организира планово от служители на „Бекастрой”, като наистина във вторник се извозва боклука от големите съдове за смет, а в сряда – от кофите от отделните къщи.”
Ръкльов допълни, че най-вероятно и насъбралите се напоследък почивни дни и съответно повечето време за есенни ремонти и почиствания по домовете са довели до препълването на съдовете за смет в селото.
Очевидно трябва да се намери изход от тази ситуация, тъй като не само гледката, но и миризмата е неприятна, а има опасност и от зарази, особено при продължаващото топло за сезона време. Може би има необходимост и от преразпределяне на контейнерите. Ако и това обаче не помогне или не е възможно, и ако не може боклукът да се извозва по-често, трябва наистина да се мисли за по-бърза доставка на нови съдове за смет. Още повече, че подобни сигнали има и от други места в общината.

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Благовест Коларов

    Колкото повече съдове за боклук ви сложат толкова повече мръсни места ще има в Широки дол! Имаме горчив опит в Самоков от такива обществени контейнери. Прочетете внимателно статията ми „Самоков 365“ и „Самоковест“! Не си мислете, че като има повече контейнери ще ви бъде по чисто! Напротив! Махнете тия съдове, направете на тези места по една цветна градинка и сложете табели, че е забранено изхвърлянето на боклук, и ще видите резултата! Ние в Самоков по трудно може да се справим, но вие на едно събрание ще разясните на хората и постепенно ще свикнат с това всеки да си слага боклука в малкият домашен контейнер. Нещо повече като по малко и познати хора, може да си организирате и разделно събиране по домакинствата, което рано или късно ще стане навсякъде, но засега нашите управници нехаят. Виждате какво са слага в скъпите струващи 500 лв. контейнери за разделно събиране. Още повече шефа на БКС е ваш човек! Дайте пример и направете нещо добро, та дано и нашият кмет поеме инициативата!

+ Leave a Comment

*