Силвио Томов представи в София книгата си „Щрихи от новата история на Самоков”

Силвио Томов

В СУ „Св. Климент Охридски“ на 23 ноември бе представена книгата „Щрихи от новата история на Самоков“ от Силвио Томов. Младият автор е наш съгражданин, студент в Историческия факултет, четвърти курс, специалност история. Има публикации в научни списания, както и в самоковската преса. Активен сътрудник е на Историческия музей в града ни с научно-изследователска и екскурзоводска работа.
На представянето на книгата авторът бе поздравен от проф. д-р Веселин Янчев, който заяви, че едно от основните неща, които студентите трябва да правят, е именно да работят. Марио Филипов, докторант във факултета, прочете поздравителен адрес, изпратен от Регионалния исторически музей – София. Силвио Томов говори за целите, които си е поставил с тази книга, и за препятствията около нейното написване и издаване. Накрая авторът раздаде и автографи.
На премиерата присъстваха студенти, университетски преподаватели, историци, близки и приятели на Томов, представители на рода Йончеви от Самоков и др.
Предстои книгата „Щрихи от новата история на Самоков” да бъде представена и в Самоков. Това ще стане на 13 декември, четвъртък, от 18 ч. в Историческия музей.

Проф. д-р Веселин Янчев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*