Новини, Политика

Силвия Стойчева е кандидатът на социалистите

На конференцията на самоковските социалисти най-много гласове за включване в кандидат-депутатската листа получи председателката на Общинския съвет на БСП Силвия Стойчева. Останалите кандидати бяха Анна Тодорова, Драгомир Стойнев и Кирил Добрев.
Форумът се състоя на 24 март в новия хотелски комплекс „Арена”.
В началото Маргарита Петкова, председател на областната организация на БСП, отчете дейността на депутатите от Коалиция за България в 41-ото Народно събрание от 26-и избирателен район /Софийска област/ – Драгомир Стойнев и Кирил Добрев.
Стана ясно, че при предварителните обсъждания в партийните организации са били предложени общо девет души за кандидат-депутати, но петима от тях, включително и лидерът на партията Сергей Станишев /с писмо/ си направиха отвод.
При разискванията бе изразено всеобщо недоволство, че на Самоков не се отделя полагащото му се място, въпреки че е най-голям град и с най-многобройна партийна организация в областта. Посочено бе, че предложеният от самоковската партийна организация кандидат трябва да бъде включен на избираемо място, а имаше дори предложение да е и водач на областната листа за вота на 12 май.
В крайна сметка конференцията изпрати писмо до Националния съвет на БСП с копие до Областния съвет на социалистите, в което изрази позицията на общинската организация представителят й, като член на най-голямата организация в областта, да бъде включен на избираемо място в листата на Коалиция за България за 42-ото Народно събрание.

Leave a Reply