Силен Златин Георгиев при успех на България над Исландия, утре гостуваме на Чехия

Снимка: www.bgbasket.com

България постигна изключително ценен успех при домакинството си на Исландия в поредна квалификация за световното първенство в Китай през 2019 г. Възпитаниците на Любомир Минчев се наложиха с минималното 88:86 над коравите викинги в “Арена Ботевград” на 28 юни. Мачът бе оспорван от началото до края, но все пак българите имаха леко преимущество през повечето време и заслужено се поздравиха с успеха.
Баскетболистът на “Рилски спортист” Златин Георгиев започна в титулярната петорка на България и за 16 мин. на паркета завърши със 100-процентова успеваемост в стрелбата. Голди бе точен при двете си хвърляния от средно разстояние и едно от фаул линията, за да завърши с 5 т., две борби и една отнета топка. Самоковецът Станислав Ваклинов, който се състезава за “Академик Бултекс 99” /Пловдив/, влезе да помогне на съотборниците си в решителните мигове на срещата, но за 4 мин. в игра не успя да се разпише.
Кръг преди края националите ни се намират на второ място в група F с две победи и три загуби, какъвто е баланса още на Финландия и Исландия. Лидер е Чехия с четири успеха и само едно поражение. В последния мач от групата “лъвовете” гостуват именно на чехите в “Типспорт арена” в Пардубице на 2 юли, понеделник, от 19 ч. Нашите момчета могат да се класират на едно от първите три места в групата дори и при загуба, като за целта Финландия ще трябва да надвие Исландия при домакинството си по същото време в “Хартвал арена” в Хелзинки.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*