Силни емоции за любителите на екстремните зимни спортове предстоят

През предстоящия сезон, когато ще се чества 120-годишнината на Боровец, в курорта са подготвени отново отлични условия за изява и на любителите на екстремните зимни спортове.
Два терейн парка ще посрещнат заклетите фрийстайлъри – „Промо парк „Бороспорт” в по-ниската централна част на Боровец и „Сноу парк „Бороспорт” в горната част на писта „Попангелов” /”Ястребец 2”/. Елементите и линиите на парковете са проектирани така, че да предложат силни eмоции както на начинаещи, така и на напреднали екстремни карачи.
За втора поредна година тук звезди ще премерят сили по време на състезанията Jam Session и Red Bull Fragments.
За тези пък, които искат да усетят свободата на планината и да изберат своята най-добра линия за спускане, районът на Боровец ще предложи богат избор от цели осем ски туринг маршрута. Те са своеобразно продължение на стартиралата през лятото нова линия за екстремни изяви в курорта, които фирма „Бороспорт” продължава да развива в сътрудничество с екипа на Borovets Climbing and Mountaineering – Мартин Маровски и Виктор Варошкин.
„Във високата планина ските и свободата започват с едно и също „С“. Там късаш връзките със сигурността на изграденото и навлизаш в една съвсем отделна сценография от върхове, сняг и тишина. Това е мястото, където спираш да консумираш и започваш да твориш. Свободен си да начертаеш своя собствена линия в непокътнатия сняг и това е вече не просто свобода за движението, а свобода за движещия се”, изтъква самоковецът Виктор, който стана особено популярен с изкачването на изключително трудно достъпни върхове в Южна Америка в началото на тази година.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*