Зимни спортове, Новини, Спорт

Симона Скробанска спечели купа „Капи”, Мартина Иванова – бронзова медалистка

Талантливата скиорка от клуб „Боровец” Симона Скробанска спечели гигантския слалом при момичетата до 16 г. за купа „Капи”, състоял се на 30 януари на писта „Стара котва” в Банско. Самоковката се спусна със сборно време от двата манша 2:03.54 мин. и не остави шансове за конкурентките си. Скробанска добави към колекцията си и сребърно отличие от слалома на следващия ден, когато бе изпреварена от Ния Василева от „Грийн роуд”. В същата възрастова група София Стоянова от клуб „Чамкория” даде съответно 6-о и 4-о време.
Мартина Иванова също стъпи на почетната стълбичка с трето време в слалома при 14-годишните момичета. Тя направи и шести резултат в гигантския слалом. Съотборничката й в „Боровец” Белослава Маджарова пък остана на косъм от място в призовата тройка, като се класира на четвърто и пето място.
Георги Морунов също може да съжалява, че не се качи на подиума, тъй като и в двата старта при момчетата до 16 г. даде четвърто време. Добре в слалома се представиха още двама самоковци – Георги Конярски и Стефан Ярловски, завършили съответно пети и седми.

Leave a Reply