Симона Терзийска и Ивана Аджова – шампионки и по крос кънтри

Ивана Аджова. Снимка: архив

След великолепното си представяне наскоро на турнира в Добрич състезателките на самоковския клуб „Рилски атлет” Симона Терзийска и Ивана Аджова станаха шампионки и по крос кънтри на състоялия се на Широката поляна край Боровец на 27 февруари държавен шампионат.
С тактически правилно бягане и силен спринт накрая Симона Терзийска победи на 2000 м, финиширайки за 8,23 мин.
На 3-километровата дистанция за девойки младша възраст пък Ивана Аджова бе безапелационна, пресичайки финала за 12,32 мин., с цели 15 секунди пред втората състезателка. Тук нашата Емануела Тодорова се класира 9-а, с 14,45 мин., а Веселина Алинска не завърши.
Дължината на трасето бе 1000 м. Участниците пробягаха от 2000 до 10 000 м в зависимост от възрастовата си категория. Участваха около 150 състезатели от всички лекоатлетически центрове в страната – Пирдоп, Ботевград, Елин Пелин, Мездра, Роман, Луковит, Мизия, Габрово, Велико Търново, Добрич, Поморие, Ямбол, Благоевград. Първенството бе организирано от Българската федерация по лека атлетика с активното съдействие на Община Самоков и ”Рилски атлет”.
Отличното представяне на възпитаничките на Костадин Чифлиджанов и Любослава Николова е още един аргумент в подкрепа на кандидатурата на нашата община за домакинство на предстоящото Европейско първенство по крос кънтри.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*