Симо Найденов ще става част от Висшата лига на Англия

Симеон Найденов. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Спряганият за завръщане в “Рилски спортист” Симеон Найденов направи обратен завой и вместо в Самоков е на път да акостира на Албиона. Крилото ще облече екипа на третия във Висшата лига – “Чешър Финикс”, чийто цветове защитава най-високият баскетболист в Европа Пол Стърджис /233 см/.
“Амбициран съм да постигна успех във Висшата лига на Англия. Това е ново предизвикателство за мен и съм щастлив, че ще имам възможността да обогатя международната си визитка с още едно добро европейско първенство”, коментира бившият играч на “Рилски”.
Софиянецът се подготвяше с вицешампиона “Лукойл Академик” преди началото на новия сезон, а успоредно с това се заговори, че може да облече повторно екипа на “Р. спортист”. В крайна сметка тройкаджията взе решение да продължи кариерата си в чужбина.
Найденов бе част от отбора ни през сезон 2010/2011, а в кариерата си до момента е защитавал цветовете на “Лукойл Академик”, “Черноморец”, “Солна Викингс” /Швеция/, “Медитеран” /Черна гора/, “Ал Ахли” /Египет/ и “Клермон Баскет” /Франция/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*