Новини, Шарен свят

„Синята зона” в пазара ще се обсъжда допълнително

Десеткии работещи в района на пазара присъстваха на общинската сесия на 25 октомври и повдигнаха чрез свои представители въпроса за ползата от „синя зона” в този район на града ни.
Според Антон Благоев въвеждането на зоната сега предизвиква задръствания, а негова колежка твърди, че работата на търговските обекти се затруднява, оборотът им намалява. Владимир Брадянов /Владимиров/ заяви, че искането на работещите в пазара е „синята зона” там да отпадне, а Йордан Маринов добави, че е достатъчно само КАТ там да „вкара ред”.
Съветникът Васил Зашкев каза, че е бил против „синята зона” и предрече, че и със „синята зона” в Боровец ще стане същото, като добави, че проблемът е в неефективното управление на паркингите в курорта.
Кметът Владимир Георгиев обясни, че „ синята зона” се оформя съгласно решения на Общинския съвет още от септември и декември м. г. и от по-късно. Основната цел е не да се събират пари, а да се създаде ред, за да не се паркира безразборно. Създадени са условия паркирането за половин час да е на половин цена – 50 ст., а паркирането в срок до 15 минути да не е платено. Живеещите в този район имат право на безплатно паркиране. Георгиев допълни, че „синя зона” имат още градове от нашия ранг – Сандански, Карлово и др.
Секретарят на Общината Ангелина Вангелова посочи, че трябва да мине време, преди да се оцени ефектът от дадено решение. Най-важното е в централната част на града да има ред и сигурност. Вангелова добави, че винаги е на разположение за обсъждане на належащи въпроси.
Може да няма „синя зона”, но трябва да има ред, категоричен бе Ангел Немов. Инж. Петър Георгиев и Венета Галева се изказаха в подкрепа на „синята зона”, но поискаха конкретното решение да се преразгледа.
Председателят на съвета Силвия Стойчева поясни, че „синята зона” не цели да унищожи бизнеса, а да въведе ред в движението. Стойчева поясни, че въпросът със „синята зона” в пазара ще се обсъди в съответната комисия към съвета и ще бъде разгледан на следващата сесия – през ноември, като ще се очаква и становището на общинската администрация.

Leave a Reply