“Ситнежи” на Васил Софин излязоха от печат

Нова книга

Първата за годината книга на издателство “Приятел” – “Ситнежи” с автор Васил Софин вече е на бял свят.
В сборника са събрани главно епиграми в три раздела: “Върхушка”, “Народ” и “Битовизми”. Публикувани са и миниатюри под надслов “Преживелици”.
“Ситнежи” е дебютна книга на Софин, който иначе е познат като активен сътрудник на в. “Приятел”. В предговора си редакторът отбелязва: “В хумора и сатирата си авторът е лаконичен и съвсем откровен. Той пише с усмивка, но и с искрена болка за недъзите на всекидневието ни, за безпътицата в обществото, за безхаберието на управници, за тегобите и неволите на обикновения човек, за хорските недостатъци.”
Още на първата страница пък авторът благодари на всички, помогнали тази книга да не остане само ръкопис.
Редактор на изданието е Тодор Попов, а художественото оформление е дело на Надка Вардарова.
Васил Софин е роден през 1962 г. Завършил е средното си образование в Самоков. Работил е в Радиозавода /“Самел-90” АД/, много години – в бившия Завод за регистрационна техника, а сега – в Боровец. Женен е, има дъщеря и син.
“Обичам и природата, гората, планината и всичко, свързано с България. Затова ми става болно, като видя как страдат сънародниците ми. Езикът ми е злободневен, но без омраза. Просто съм възмутен, че родината ми е на такъв хал. Трябва да устояваме идеите си, за да бъде България райска градина за всички”, с тези думи завършва Софин първата си книга.
Самите “Ситнежи” може да намерите и в редакцията.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*