Новини, Образование

Сия Шехтанова чете приказки на английски в ОУ „Христо Максимов” /СНИМКИ/

Зам.-кметът Сия Шехтанова откликна на поканата на учителката по английски език в ОУ „Христо Максимов” Боряна Спасова по повод Националната седмица на четенето и бе скъп гост за учениците от 4 и 6 клас на школото във вторник, на 11 октомври. Г-жа Шехтанова показа, че владее английския език отлично, като прочете изразително и увлекателно „Пепеляшка”, „Снежанка и седемте джуджета” и историята на летящата птица Феликс.
Учениците пък доказаха, че са разбрали чутото и могат да работят в екип, като оформиха групи и лепиха на специално подготвени цветни картонени табла рисунки по развитието на приказките, отговаряха на въпроси и решаваха задачи по прочетеното. Въпреки крехката си възраст малчуганите, пременени в училищните си униформи, също показаха пред госта си добри възможности при четенето на английски.
„Английският език ни харесва както заради самата ни учителка, която ние наричаме „Мис”, а и ако ходим в друга държава ще можем да се разбираме с местните хора”, заявиха децата.
„Владеенето на чужди езици наистина е богатство, което ви позволява да се разбирате с хора от други страни и да пътувате по цял свят. Аз също се чувствам уверена, когато пътувам по лични или служебни поводи в чужбина”, увери своята аудитория г-жа Шехтанова, която владее свободно още немски и френски.

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=1441930665836878

Leave a Reply