Баскетбол, Новини, Спорт

Скачаме на “Муреш” за чест, гоним 3-о място в групата за “Еврочалъндж”

Залата в Търгу Муреш

В мач за чест и престиж се превръща сблъсъкът от турнира “Еврочалъндж” между домакина БК “Муреш” и “Рилски спортист” днес – вторник, 17 декември, от 20 ч. българско време. Двата тима вече отпаднаха от надпреварата, залогът е само кой ще остане последен в групата.
Ако се доверим на предвижданията на най-големия световен букмейкър Sportingbet, най-вероятния изход от срещата е “1” /1.425/. Ставката за победа на нашите момчета е 2.80, а евентуално равенство се котира на 17.00.
“Рилски” измъкна труден успех в първия двубой срещу северните ни съседи /70:68/ преди месец, но пък съперникът има една победа повече в кампанията и е трети във временното класиране.
Нашите акостираха успешно в 150-хилядния Търгу Муреш, настаниха се в 4-звездния хотел “Конкордия” и проведоха задължителната си тренировка на румънска земя.
Проблемите за самоковци са свързани с отпадането от групата на центъра Станислав Ваклинов, който нарани глезена си в дербито срещу “Лукойл Академик”. Така гостите реално ще могат да разчитат само на Еван Равънел под коша, което ограничава избора на наставника Росен Барчовски. Колебанията на Барчовски са свързани с това кой измежду тримата плеймейкъри – Йордан Бозов, Уил Уокър и Дарин Иванов, да започне като титуляр. Не е изключено последните двама да се появят едновременно на паркета.
Според повечето букмейкъри домакините от “Муреш” са твърд фаворит в срещата, но “Р. спортист” неведнъж е побеждавал силни отбори.

Leave a Reply