Скиорите Симона Скробанска и Георги Околски – първи и втори в старт за ФИС в Пампорово!

Голяма радост за самоковските привърженици на ските в първия ден от надпреварата за купа „Пампорово” под егидата на Международната ски федерация!
Нашата съгражданка Симона Скробанска спечели гигантския слалом при жените с общо време от двата манша 2:14.26 мин. Така Скробанска, която от този сезон се състезава за отбора на „Юлен” в Банско, изпревари с огромна разлика втората – Диана Рентеа от Румъния, и третата – Сила Кара от Турция.
Втори при мъжете днес пък стана алпиецът на клуб „Боровец” Георги Околски. 20-годишният състезател допусна пред себе си единствено национала Йоан Тодоров. За да се окичи със среброто Околски се справи по-добре с предизвикателствата на трасето от състезателите в „Б” националния отбор Калин Златков и Георги Ергин. Пето време – на 2.13 сек. зад победителя Тодоров, даде самоковецът Антон Томов, който също е част от „Б” отбора.
Общо 29 скиори премериха скорост и умения на писта „Снежанка”, а при дамите мераклийките бяха само девет. Освен български състезатели, по трасето в Пампорово се пуснаха и представители на Румъния, Турция, Гърция, Македония и Албания.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*