Скиорката Ева Вукадинова дебютира на световно първенство с престижно 37-о място

Състезателката на клуб „Боровец“ и на националния отбор Ева Вукадинова ще запомни с добро дебютното си участие на световно първенство при жените. Най-добрата ни алпийка завърши на престижната 37-а позиция в гигантския слалом, състоял се на 18 февруари в прочутия италиански зимен център Кортина д`Ампецо, който прие 46-ото издание на планетарния форум.
19-годишната Вукадинова заемаше 44-о място след първия манш, но успя да се изкачи с няколко позиции след втория за крайното си 37-о място. Общото време от двата манша на единствената българка на световното първенство бе 2:49.93 мин. – с 19.27 сек. по-бавно от времето на победителката Лара Гут-Бехрами от Швейцария. Втора с изоставане от нищожните 2 стотни от секундата стана американката Микаела Шифрин, а още 7 стотни по-назад завърши бронзовата медалистка Катарина Линсбергер от Австрия.
Два дни по-късно – на 20 февруари, Вукадинова отново завърши на 44-о място в първия манш в коронната си дисциплина слалом. Тя обаче пое по-големи рискове във втория манш и не успя да го завърши.
Победителка в най-техничната дисциплина в ските стана бронзовата медалистка от гигантския слалом Катарина Линсбергер. Австрийката изпревари с цяла секунда втората – Петра Влъхова от Словакия, и с внушителните 2 секунди третата – Микаела Шифрин от САЩ.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*