Крими, Новини, Туризъм, Шарен свят

Ски патрули и още 30 полицаи в курорта

30 полицейски служители, сред които и жандармерия, ще бъдат командировани за три месеца в Боровец, информираха официално от МВР. Те ще помагат на местните си колеги при поддържане на обществения ред и сигурността в курорта през активния зимен туристически сезон.
Ски-патрули пък ще контролират реда по пистите и ще следят за пияни скиори, както и за нарушения нa наредбата, забраняваща управлението на моторни шейни по самите писти. Полицаите ще следят и за кражбите на ски и ски оборудване по пистите и лифтовите съоръжения.
По отделните участъци в курорта са поставени допълнителни пътни знаци и маркировка. От Община Самоков са осигурили 24 скоби, които ще бъдат поставяни на автомобилите, нарушили забраната за паркиране и спиране на определени места. Подобрено е осветлението и видеонаблюдението на най-невралгичните места и зони в курорта. За оказване на помощ на чуждестранните туристи ще съдействат полицаи, владеещи чужди езици.
Изготвени са и брошури на седем езика – английски, немски, руски, румънски, литовски, гръцки и иврит.
Специални мерки се вземат, по обясними причини, за безопасността на израелските туристи. Във всички хотели са получени информационни брошури, които да се поставят на специални табла на рецепцията. При пристигането и настаняването на гостите от Израел полицаите ще ги информират за опасните места и ще насочат вниманието им към мерки за повишаване на тяхната лична безопасност.
През целия зимен туристически сезон обещават да има и сериозен контрол върху търговските обекти в Боровец. Инспектиращите ще проверяват за наличието на стоки без бандерол, ще контролират дали не се продават алкохол и цигари на непълнолетни, дали не се укриват данни за настанени в хотелите гости и др.

Leave a Reply