Зимни спортове, Новини, Спорт

Ски скачачите откриха новия сезон със старт за купа „Орле” в Самоков

Снимка: архив

Общо 16 деца и младежи участваха в първото за годината състезание по ски скок за купа „Орле”, състояло се на 10 януари на скочището под Ридо в Самоков. Липсата на сняг не лиши надпреварата от емоционални моменти, а участниците се постараха да покажат най-доброто, на което са способни.
Изключително оспорвана бе надпреварата при момчетата до 15 г., където призьорите се вместиха в рамките на 1.6 точки. Победител тук с два скока от по 10.5 метра стана Ивайло Димитров. Георги Караджинов и Симеон Николов постигнаха по 10 метра и в двата си опита, но благодарение на малко по-добрата оценка за стил Караджинов зае второто място, а Николов остана трети. Именно затруднения с поведението по време и след скока пък попречиха на Николай Колев да стъпи на почетната стълбичка. Съотборникът и на тримата медалисти в самоковския клуб „ОуТиПи” направи най-дългите опити в турнира – 11.5 и 11 метра, но дължината не успя да компенсира останалите проблеми.
Отново състезатели на един клуб триумфираха и в старта при момчетата до 12 г., където победител стана Божидар Везенков, следван от Мартин Христов и Алекс Фешев от „Бояна тийм”. Самоковецът Георги Коцов завърши на четвърто място с минимално изоставане от челната тройка.
Столичният „Бояна тийм” „обра” медалите и при момичетата до 12 г., където на първите три места се наредиха Божидара Бакова, Яна Балканска и Никол Найденова. Четвърта и пета тук пък станаха състезателките на „ОуТиПи” Ива Карадимова и Рая Кръстанова.
Отговорник за гладкото провеждане на състезанието бе треньорът в местния клуб Георги Жарков, а друг самоковец – Захари Сотиров, влезе в ролята на технически делегат на БФСки.

Leave a Reply