Зимни спортове, Новини, Спорт

Слабо европейско първенство за националите по биатлон

Българските състезатели и в частност самоковецът Красимир Анев могат да се похвалят с по-добро представяне на световното, отколкото на европейското първенство през настоящата кампания. 32-годишният Анев завърши на три пъти в топ 20 на света наскоро, но не успя да пренесе най-добрата си форма от началото на сезона и в шампионата на Стария континент, състоял се между 26 февруари и 1 март в олимпийския център „Раубичи” край Минск, Беларус.
Анев остана извън финалите в най-новата дисциплина – супер спринтът, а впоследствие пропусна единичната и класическата смесена щафета. Краси допусна повечко грешки в стрелбата в спринта на 10 км и в преследването на 12.5 км, което му отреди незавидни за класата му позиции – 52-а и 44-а.
Най-много поводи за радост имаха беларусите, които получиха домакинството заради липсата на сняг в Отепя, Естония. Климатичните условия в Беларус също не бяха цветущи, а най-добре в близките до снежна киша условия се изяви Сергей Бочарников, който спечели супер спринта и преследването. Руснакът Матвей Елисеев триумфира в класическия спринт, а съставите на Норвегия и Украйна станаха първенци при щафетите. Най-предно класиране от родните национали записа Владимир Илиев, който завърши 14-и в спринта.

Leave a Reply