Зимни спортове, Новини, Спорт

След проблеми със ските Зографски не се класира за първия старт

Отново проблеми с екипировката сполетяха Владимир Зографски на старта на новия сезон на надпреварата за Световната купа по ски скок. На измерванията преди първото състезание на голямата шанца в Рука, Финландия, се оказало, че Влади е с един сантиметър по-нисък, отколкото е бил през лятото. Ръстът обаче играе голяма роля в този спорт, тъй като от това зависи дължината на ските. В случая се наложило те да бъдат отрязани. С отрязаните ски и объркания център на тежестта Зографски не се представи убедително на квалификациите и със скок от 95 м не намери място в основната група.
Новите ски са били поръчани още през август, а са дошли преди 15 дни. Старите му ски също са по-дълги спрямо сега измерения ръст.
При абсурдната ситуация във Финландия Зографски е настоявал да бъде измерен втори път, защото няма как да е намалил височината си в сравнение с предишните сезони. Съдията обаче не е позволил.
Това не е първият проблем на Влади с екипировката. Досега въпросителните бяха свързани с килограмите, които пък имат връзка с максимално допустимата дължина на гащеризона.
Победител в надпреварата стана словенският младок Домен Превц, който изпревари брат си Петер, завършил трети, и олимпийския шампион от Германия Северин Фройнд, класирал се втори.

Leave a Reply