Политика

Слово по повод откриване на предизборната кампания за общински съветници – ПП “ЛИДЕР”

Д-р Красимира Ковачка, водач на листа за общински съветници – ПП “ЛИДЕР”

Скъпи съграждани,
Нека да започна, като ви благодаря за вашата подкрепа през годините, която ми даваше истинска сила в работата ми за хората и град Самоков. Аз знам, че тази подкрепа бе не само заради мене, но и защото вие вярвахте, че може заедно да направим града по-добър.
Искам да ви кажа, че аз съм родена в нашия Самоков, тук е минало моето детство, тук са моите приятели от училище, тук е моята работа. Аз съм приела да работя за Самоков, сърцето ми бие за Самоков и искам да съм част в строителството на нов, успешен и справедлив Самоков.
Днес съдбата ни изправя пред необикновено важни избори, във времена на световна икономическа криза, когато се поставят жизнено важни въпроси и се решават съдбите на милиони. Какво може да направи всеки един от нас, за да направи живота на близките си по-добър? Правилен ли е избраният от нас път? Какво ни чака напред? Как да овладеем кризата и да помогнем на страдащите? Кое е по-доброто – повече държава и регулации или повече пазар? Дали по-високите данъци са по-справедливи и ще допринесат ли до икономически ръст?
Въпроси, които се поставят от всички и навсякъде по света и на тях е много трудно да се отговори. Едно е ясно обаче, решаването на проблемите няма да стане от само себе си, изисква се активност от всеки, това е истинската демокрация и обединената сила на хората е надеждата за всички.
Три са, според мене, нашите важни битки за Самоков днес, за които си струва и за които трябва да се сражаваме. Първата битка е битката с бедността, за повече нови работни места и икономически ръст. Лютер, вождът на Реформацията в Германия, освободил хората от външната религиозност и направил религията вътрешен свят на човека, е казал: “Никой не трябва да напуска своя ближен, когато той е в беда”. Ние никога не трябва да забравяме, че днес много хора са в беда.
В тежки времена у нас за жалост се засилва един животински инстинкт – да прехвърляме вината за всичко лошо на най-неоправданите, на малцинствата. Ако ние загубим втората битка – за запазване и подобряване на отношенията ни с различните етноси и малцинствата, за действителна интеграция и равноправие, ние ще загубим морално и следователно ще загубим всичко.
Убедена съм, че в третата битка – за модернизацията на Самоков, ще направим града още по-скъп за нас, с повече сигурност, с по-добра екология, образование, здравеопазване и култура. Ще се борим заедно за постигане на по-висока ефективност на администрацията и повече прозрачност в дейността й, от които зависи и подобряването на цялостния ни живот.
Нека в трудната борба на идеи и ценности в предстоящата изборна кампания да преодолеем себе си и различията и да търсим общия успех. В името на младите и бъдещето на Самоков! Успех на всички!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Leave a Reply