Сложен тест за жените на Северозапад

Женската гарнитура на „Рилски спортист” е изправена пред сериозно предизвикателство във втория кръг на Националната баскетболна лига. Самоковки ще се излязат срещу един от най-стойностните отбори в дивизията – „Монтана”. Сблъсъкът е на 26 октомври, сряда, от 18 ч. в зала „Огоста”.
Възпитаничките на Красимира Банова са трети във временното класиране след хубавата победа над „Славия” /74:71/ на старта на шампионата. Домакините от северозападния областен център пък все още чакат дебюта си в майсторската група след като в първия кръг почиваха.
„Монтана” е един от най-добрите състави в НБЛ. Съставът разполага с куп именити състезателки, като Наталия Топалова, Камелия Михалкова, Радмила Нешева, Ивелина Вранчева, Цветомила Петрова. Тимът се радва и на завиден финансов комфорт от страна на местната община. Ние обаче не се плашим от никого, напротив – ще дадем всичко от себе си. Оформили сме страхотен екип, в който колективът е над всичко”, споделиха в навечерието на срещата от „Рилецо”.
Станаха ясни и съдиите на двубоя. Главен рефер ще бъде Николай Петров от София, а негов помощник – съгражданинът му Николай Цинцарски. Дежурен представител на Българската федерация по баскетбол пък е Владимир Атанасов от Ботевград.
Дуелът между „Монтана” и „Рилски” ще може да се проследи на живо в сайта на федерацията. Там ще текат ексклузивни новини от още два двубоя от кръга: „Берое” – „Левски” и „Славия” – „Нефтохимик”.
Васил Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*