Новини, Шарен свят

Сложиха покрив на откритата сцена в Туристическата градина

Покривна конструкция бе поставена на новопостроената открита сцена в Туристическата градина, вляво от входа на стадиона. Така ще се подпомогне организирането на изяви там и при не толкова добри атмосферни условия.
Конструкцията е под формата на мембрана и е нещо ново за страната ни, а в Самоков подобно съоръжение се монтира за втори път /първата такава конструкция бе поставена неотдавна към заведението в новия парк „Крайискърец”/. По думите на проектанта инж. Славейков този тип уникални градински съоръжения са сигурни при вятър и дъжд.
Изграждането на сцената започна през миналогодишното лято. Изпълнител е фирма „Г-Строй”. През тази година се предвижда околното пространство да бъде благоустроено. Ще се оформят алеи и ще бъдат поставени пейки. Очаква се сцената с прилежащия терен да се превърнат в любимо място за културни изяви на открито през пролетта и лятото. Дори има идеи там да се организира лятно кино. През август пък, по време на Празника на Самоков, там ще се състои и традиционният национален фестивал на туристическата песен „Бялата порта на Рила”.

Leave a Reply