Случайно или не…

В сутрешния новинарски блок на телевизия бТВ на 16 ноември бе поставен въпросът за решението на предишния Общински съвет в Самоков да откаже строителството на училище за деца с физически увреждания в центъра на града. На живо от двора на ПГ „Константин Фотинов” бе излъчено становището на Владимир Георгиев, новоизбрания кмет на общината, Ирена Коцева, бивш общински съветник и настоящ председател на Общинския съвет, Георги Димитров, бивш общински съветник, и Кирил Славов, директор на гимназията. Въпреки че не присъстваше, бе отразено и мнението на бившия кмет Ангел Николов. Предаването бе с отрицателна и осъждаща насоченост към взетото от Общинския съвет решение.
Във вечерните новини на същата телевизия отново бе повдигнат този въпрос, като бяха излъчени кадри от „живото предаване” в сутрешния блок. Случайно /или не/ бяха отново изложени мненията на всички участници /дори и на г-н Николов, който не присъстваше/ с изключение на един – г-жа Коцева. А тя бе единственият участник, който е имал право на глас в предишния Общински съвет, има право на глас и в настоящия при вземането на решения за изграждането на това училище. Така бяха спестени някои „недостатъци” на живото предаване.
Не оспорвам правото на всяка медия да представя нещата така, както тя прецени. Не се и съмнявам в компетентността на хората, работещи в тази телевизия. Но поредица от „случайности” навява на мисълта за нарушена свобода и безпристрастност при отразяване на събитията.
Дано да греша…
Николай Малчев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*