Новини, Спорт, Футбол

Снегът отложи мача с “Витоша” /Бистрица/

Стадион “Искър” приличаше на истинска зимна приказка в неделния следобед

Падналият почти 30-сантиметров сняг в града ни отложи срещата между “Рилски спортист” и “Витоша” (Бистрица) от 11-ия кръг на Югозападната “В” група. Двубоят трябваше да се играе в неделя /26 октомври/ от 15 ч. на ст. “Искър”, като дори бе планирано и пряко телевизионно излъчване, но лошите атмосферни условия не позволиха мачът изобщо да се състои.
Снегът заваля в нощта срещу събота, като само за няколко часа почти парализира движението в общината. За часове дори бяха блокирани пътищата от Самоков за София, Дупница и Боровец.
“Предварително бяхме уведомили съперника, че няма как да се проведе мач на такъв терен. Просто времето ни изненада и не можехме нищо да направим – все пак става въпрос за тонове сняг. Сега остава да видим за кога ще бъде насрочено преиграването от Футболния съюз”, сподели председателят на Управителния съвет на клуба ни Николай Вуков.
Зоналният съвет към БФС трябва да излезе със становище днес или утре кога двата несъстояли се дуела: “Рилски спортист” – “Витоша” и “Конелиано” /Герман/ – “Пирин” /ГД/ ще бъдат изиграни. Единственото сигурно е, че това ще стане в работен ден, тъй като до края на есенния полусезон всички почивни дни са ангажирани със сблъсъци от групата.

Leave a Reply