Новини, Шарен свят

Снежанка и джудже зарадваха децата от пет училища

“Тиха нощ, свята нощ” с омайващо ухание на канела и сушени плодове, камбанен звън и звезда високо в небето, оповестяваща раждането на Спасителя… Атмосфера, близка до приказка, в която се преплитат още белобрад старец, няколко елена, джуджета, домашен уют, топлина и много, много сняг. Безброй детски очи са вперили поглед в безкрайната небесна шир, очаквайки светлата диря и вълшебния звън на коледната шейна… Истинска феерия на светлината – магия, наречена Коледа!
По повод този невероятен празник, очакван с трепет от малки и големи, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Самоков поднесе изненада на малчуганите от града. В рамките на обявените от комисията инициативи „Най–красивото коледно украшение” и „Най-красивата коледна украса на училище”, Снежанка и Главното джудже на Дядо Коледа – Добродушко, посетиха малките ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, НУ „Станислав Доспевски”, ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”, ОУ „Христо Максимов” и НУ „Петър Берон”.

Навсякъде пратениците на белобрадия старец бяха очаквани с нетърпение и посрещани с много усмивки и възторжени възгласи. Помощниците му пристигаха при очакващите ги с надежда хлапета в празнично украсен файтон, теглен от кончето Хъкълбери, управлявано от елф – кочияш. Във всяко училище те приеха лично коледните желания – писма на момиченцата и момченцата, написани с много любов до дългоочакваният гост, който всяка година долита при нас със своите елени от далечна Лапландия. С песнички дечицата поздравяваха Снежанка и джуджето и ги изпращаха с бурни ръкопляскания и възгласа „Поздрави на дядо Коледа, чакаме го!”
Да, такива са децата – те вярват в чудеса! А най-подходящото време за сбъдване на чудесата е именно Рождество.
Тази малка приказка стана реалност с подкрепата на Общината, фирмата за езда и конен туризъм „Буч” в лицето на г–н Огнян Стойчев, чаровната Йоанна Георгиева, възпитаничка на школата за актьорско майсторство към читалище-паметник „Отец Паисий – 1859” с ръководител Любослава Кьосева и малчугана Вальо Димов, четвъртокласник в НУ „Станислав Доспевски”.
Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните пожелава на всеки да запази детското в себе си и вярата в прекрасния утрешен ден! Бъдете здрави, щастливи и добротворни!

Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Самоков

Leave a Reply