Зимни спортове, Новини, Спорт

Сноубордистите на „Бороборд” закриха сезона с 11 медала от последния старт в Пампорово

Общо 11 медала спечелиха самоковските сноубордисти от състезанието в дисциплината слоупстайл в Пампорово /29-31 март/.
Петър Гьошарков за пореден път се доказа като лидер в свободния стил в България и спечели надпреварата при мъжете с получени от съдиите 83 точки. Веднага след него се нареди Симеон Митрев, който се състезава за тима на НСА. При дамите на второ и трето място се класираха Михаела Варошкина и Росина Ганчева от „Бороборд”, а стартът важеше и за купа „България”.
Симеон Чалъков и Неда Пенчева също се справиха отлично по дългото 700 метра атрактивно трасе и спечелиха титлите при 15-годишните. Триковете на Кристиян Крумов му осигуриха трето място при 13-годишните, където Леа Чапкънова завърши пета. Синът на треньора Христо Ахтаподов – Иван, се окичи със сребърен медал при момчетата до 11 г. Бронзът тук бе за Антоний Антонов, а четвъртото място зае Георги Чалъков. Първа при момичетата пък стана Яна Попова. Класиранията на младите сноубордисти бяха валидни и за купа „Надежди”.
Самият наставник в „Бороборд” Христо Ахтаподов се впусна в надпреварата за ветерани, като вдигна адреналина на публиката с чисти в техническо отношение изпълнения, осигурили му второто място от общо 35 участници.
„Трасето бе много взискателно към възможностите на участниците, но като цяло съм доволен от представянето на нашите състезатели”, коментира Христо. Той сподели, че предстои неговите възпитаници да преминат на вълна „скейтборд”, където „Бороборд” също е един от водещите отбори в страната.

Делян Василев

Leave a Reply