Новини, Спорт, Футбол

Сняг и лед отложиха двубоя с „Левски” /ЕП/

Футбол

20-сантиметров сняг и огромни буци лед на ст. “Искър” станаха причина да бъде отложен мачът на „Рилски спортист” с „Левски” /Елин Пелин/ при подновяването на първенството в Югозападната „В” група на 4 март. Двубоят все пак ще се изиграе утре от 15 ч. на стадиона в Костенец.
Управата на клуба ни положи неистови усилия да реши проблема със замръзването на терена, но без успех. Не помогнаха и няколкото доброволци, който часове преди срещата се опитаха да разчистят снежната маса от игрището. След консултация между главния рефер и делегата бе взето решение двубоят да бъде отложен. Така и рискът от евентуални контузии на футболистите бе ликвидиран.
„Просто нямаше какво да направим. Районът тук е такъв, суровата зима допълнително утежни ситуацията със стадиона. Всичко е замръзнало, не знаем дали въобще ще е възможно да играем и в следващото си домакинство”, притеснени бяха от ръководството на отбора.
В близките дни Зоналният съвет към БФС ще трябва да назначи дата, на която да бъде изиграна срещата с тима от Елин Пелин. Отлагането на дуела не се отрази на класирането на „Р. спортист”. Нашите запазиха четвъртата си позиция, а намиращите се пред тях „Пирин” /Разлог/ и „Пирин” /Бл/ взеха поредните си 3 точки.

20 кръг, резултати
Беласица – Костинброд – 2:1
Пирин /Р/ – Стр. слава – 3:1
Миньор /БД/ – Пирин /Бл/ – 0:3
Витоша /Б/ – Витоша /ДД/ – 1:0
ОФК Хебър – Места – 0:3
Р. спортист – Левски – отл.
Велбъжд – Хебър /Пз/ – отл.
Германея – Марек – отл.
Оборище – Чепинец – отл.

Leave a Reply