Собствениците на 22 блока кандидатстват за саниране, 5 ще бъдат одобрени

Снимка: архив

Сдружения на етажната собственост от 22 жилищни блока в Самоков са подали документи за саниране, стана ясно след крайния срок за кандидатстване, който беше 10 май. Пет от 22-те сдружения ще бъдат одобрени за саниране на съответните жилищни блокове по европейската програма.
Община Самоков е партньор на сдруженията при кандидатстването. Предстои комисия да разгледа постъпилите заявления и документацията към тях и да предложи сдруженията, с които ще бъде сключен договор.
Както е известно, по предходни програми за саниране в Самоков вече са обновени 25 блока – 17 по Националната програма и 8 по „Региони в растеж”. С новите пет блока общо модернизираните големи жилищни сгради в града ще станат 30 на брой. С нововъведенията се подобряват условията за живот в жилищата, включително по отношение на отоплението, което е особено важно за нашия суров високопланински край.
От Общината уточниха, че спрямо европейската програма Самоков е в група с още 40 средно големи общини с предвидено финансиране от 30 млн. лв.
Заявления са подали сдруженията от блокове 12, 21, 28, 34, 22, 39, 7, 2, 29, 30 в кв. „Самоково”, бл. „Чайка” в кв. „Възраждане”, ЖСК „Тракия”, бл. 27 в кв. „Самоково”, блока на ул. „Цар Борис Трети” 22,  ЖСК „Китка”, бл. 9 и бл. 35 в кв. „Самоково”, бл. 7 в кв. „Възраждане”, бл. 38 и бл. 37 в кв. „Самоково”, бл. „Васил Левски” в кв. „Възраждане” и ЖСК „Албена”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*