Новини, Образование

СОУ „Отец Паисий” чества двоен празник

Патронния си празник чества на 30 октомври СОУ „Отец Паисий”. Залата на училището бе изпълнена с ученици, преподаватели и гости, дошли да почетат патрона си, както и Деня на будителите 1 ноември.
Слово за родения в Доспей родоначалник на Българското възраждане Паисий Хилендарски изнесе директорката Лиляна Минкова. „Денят на народните будители няма аналог в другите страни по света. Ние не трябва да губим националното си самосъзнание и достойнство”, изтъкна Минкова.
Тя връчи и грамоти от името на Регионалния инспекторат на образованието на отличилите се в национални и международни конкурси представители на училището през миналата учебна година. Сред наградените бяха Антон Санков, Александра Митева, Анабел Хамамджиева, Виктория Иванова, Емилия Янкова, Манол Мурджев, Мария Пенова, Метин Методиев, Радост Туджарска, Светлозар Лазаров.
Скулпторът Бойко Джакерски, чието ателие се намира в сградата на училището, дари на учебното заведение ценен портрет-маска на видния самоковски художник Наум Хаджимладенов по случай 120-годишнината от рождението му. Джакерски и благодари на училищното ръководство за доброто взаимодействие.
В програмата се включиха вокалната група и танцовият състав към училището с ръководител Силвия Ненова, които бяха възнаградени с бурни аплодисменти. За романтичната атмосфера в залата пък допринесоха китаристите Стефан и Кристиян с учителя си Христо Христов. После страстите бяха наново нажежени от бийтбокс изпълнителите от полуинтернатните групи Здравко и Божидар. Техни колеги от групите пък представиха комедийна сценка.
Сред гостите бе и Жулияна Костова, гл. експерт „Образование” в Общината.

Делян Василев

Дарението от Бойко Джакерски – портрет-маска на Наум Хаджимладенов

Leave a Reply