Новини, Политика

Софийска област ще развива партньорство с Бавария

Правителството на германската провинция Бавария е приело с благодарност инициативата на областния управител Илиан Тодоров за партньорство със Софийска област, съобщи на 14 февруари областната пресслужба.
Хорст Зеехофер, министър, отговарящ за регионалните въпроси в правителството на провинцията, заявява в писмо до Тодоров, че ще предложи на правителството партньорските отношения да продължат и да се развиват на високо ниво.
Инициативата е част от политиката на областната управа за създаване на контакти с различни страни. В случая, на фона на засиления инвеститорски интерес от страна на Бавария към България, Областната администрация ще работи за насърчаване на немските инвестиции в региона.
Стремежът е да се развиват двустранните отношения с Бавария в областите особено на икономиката и младежката политика като част от добрите взаимоотношения между България и Германия.
Със своите 70 хил. кв. км Бавария е най-голямата по площ германска провинция. Икономиката й е силно развита. Населението е 12.5 млн. души. Столица е Мюнхен.

Leave a Reply